A másik blogomon már írtam a csokikiállításról, amin Maryvel és Petivel voltunk. Még mindig kitartok a véleményem mellett, miszerint egyszer az életben mindenkinek el kellene mennie egy ilyen rendezvényre. Annyi mindent lehet látni, szagolgatni, ízlelgetni...
Vannak ugyebár az izgalmatlan alapcsokik: tejcsoki, étcsoki, fehércsoki, gyümölcsös, alkoholos, mogyorós. A pikáns variációkból néhány: chilis, gyömbéres, spárgás, sonkás, kakukkfüves, mogyoróvajas-ketchupos, rózsás-bazsalikomos, zelleres-portói boros, majomkenyérfás :), szegfüves, szójás. És ezek még csak két cég termékei voltak...
Ezeken kívül lehetett venni currys, wasabis, gumimacis vagy aranyporral meghintett csokit, mézeskalácsot, és volt bőven cupcake-, trüffel- és kakaóválaszték is, pl.: mézes, mentás, zöld teás, citromos...
Persze kóstolhattunk pralinét, aprósütiket, marcipánt, forró csokit is, az ínyencek csokifondüt is vehettek otthonra.
Furcsa, de igaz: a konyhában megtalálható hozzávalók szinte mindegyikét csokihoz adhatjuk, és elvezhetjük az ízkavalkádot, attól, hogy valami nagyon beteges és szokatlan adalék, még nem biztos, hogy nem ízlik fenségesen.
Vannak ugyebár az izgalmatlan alapcsokik: tejcsoki, étcsoki, fehércsoki, gyümölcsös, alkoholos, mogyorós. A pikáns variációkból néhány: chilis, gyömbéres, spárgás, sonkás, kakukkfüves, mogyoróvajas-ketchupos, rózsás-bazsalikomos, zelleres-portói boros, majomkenyérfás :), szegfüves, szójás. És ezek még csak két cég termékei voltak...
Ezeken kívül lehetett venni currys, wasabis, gumimacis vagy aranyporral meghintett csokit, mézeskalácsot, és volt bőven cupcake-, trüffel- és kakaóválaszték is, pl.: mézes, mentás, zöld teás, citromos...
Persze kóstolhattunk pralinét, aprósütiket, marcipánt, forró csokit is, az ínyencek csokifondüt is vehettek otthonra.
Furcsa, de igaz: a konyhában megtalálható hozzávalók szinte mindegyikét csokihoz adhatjuk, és elvezhetjük az ízkavalkádot, attól, hogy valami nagyon beteges és szokatlan adalék, még nem biztos, hogy nem ízlik fenségesen.
A mi csokis sütinkhez semmilyen extra hozzávaló nem szükséges, és az elkészítése sem ördöngős.
Hozzávalók:
100 g liszt
100 g kristálycukor
100 g mandula vagy dió (ezt ki lehet hagyni)
200 g csokoládé
1 csomag sütőpor
1 dl tej
80 g vaj
3 tojás
1. A tejet, vajat és a csokit egy lábasban lassan megolvasztjuk, folyamatosan kevergetjük.
2. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, mandula, dió, sütőpor) egy edényben mixerrel összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a csoki-tej-vaj keveréket és jól eldolgozzuk a mixerrel.
4. Végül a tojásokat is hozzáadjuk és még egyszer elkeverjük.
5. 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
6. Porcukorral megszórva, egy pohár meleg tejjel tálaljuk. Nyamm.
Hozzávalók:
100 g liszt
100 g kristálycukor
100 g mandula vagy dió (ezt ki lehet hagyni)
200 g csokoládé
1 csomag sütőpor
1 dl tej
80 g vaj
3 tojás
1. A tejet, vajat és a csokit egy lábasban lassan megolvasztjuk, folyamatosan kevergetjük.
2. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, mandula, dió, sütőpor) egy edényben mixerrel összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a csoki-tej-vaj keveréket és jól eldolgozzuk a mixerrel.
4. Végül a tojásokat is hozzáadjuk és még egyszer elkeverjük.
5. 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
6. Porcukorral megszórva, egy pohár meleg tejjel tálaljuk. Nyamm.
Csoki-tojást tojik a CSOKI-MADÁR,
csoki-nyuszi majsziz csoki-répát,
három gombócos csokifagyi,
akkora hogy nem is lehet átugrani.
csokipuddingon csücsül egy csóka,
csoki csíkot húz a csiga csoki nyála,
csoki-csemegéből fóka nyalóka
csoki-csillag csemege is lenne ha vóna.
(Belga: Csoki-csoki-csoki)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése