Nem diétás, tiroli, büdös, de finom :D
Hozzávalók:
2 rész zsemlekocka
1 rész sajt (úgynevezett "Rässkäse", ami iszonyatosan büdös, intenzív, pikáns az íze és legalább négy hónapig érlelt. Ha megvásároljuk, érdemes a boltban befóliáztatni, hogy legalább a hazaúton nyugtunk legyen, ha már utána egész délután szagolgathatjuk :))
1 vöröshagyma
3 tojás
1 kávéscsésze tej
10 dkg Pálma sütőzsír
petrezselyem
só
őrölt bors (fekete)
2 kávéscsésze leves
1. A zsemlekockát egy nagy edénybe öntjük.
2. A sajtot apróra kockázzuk és hozzáadjuk.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4. Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban meg pirítjuk, majd hozzáadjuk a zsemlekocka-sajt keverékhez.
5. A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 3 tojást és ezt is a keverékhez adjuk.
6. Apróra vágjuk a petrezselymet és azt is a nagy tálba szórjuk.
7. Mindent alaposan elkeverünk és 10 percig állni hagyjuk.
8. A masszából gombócokat formázunk, amiket beleteszünk a zsírba, és laposra nyomunk, majd mindkét oldalukat barnára sütjük.
9. Ha minden gombóccal készen vagyunk, egy nagy serpenyőbe tesszük a visszamaradt sütőzsiradékot, felöntjük levessel, és ebben a lében a lapos gombócokat 10 percig főni hagyjuk, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni.
10. Mélytányérban, kevés levessel tálaljuk, egy pohár sört (vagy többet) is igyunk hozzá!!! :)
1 rész sajt (úgynevezett "Rässkäse", ami iszonyatosan büdös, intenzív, pikáns az íze és legalább négy hónapig érlelt. Ha megvásároljuk, érdemes a boltban befóliáztatni, hogy legalább a hazaúton nyugtunk legyen, ha már utána egész délután szagolgathatjuk :))
1 vöröshagyma
3 tojás
1 kávéscsésze tej
10 dkg Pálma sütőzsír
petrezselyem
só
őrölt bors (fekete)
2 kávéscsésze leves
1. A zsemlekockát egy nagy edénybe öntjük.
2. A sajtot apróra kockázzuk és hozzáadjuk.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4. Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban meg pirítjuk, majd hozzáadjuk a zsemlekocka-sajt keverékhez.
5. A tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 3 tojást és ezt is a keverékhez adjuk.
6. Apróra vágjuk a petrezselymet és azt is a nagy tálba szórjuk.
7. Mindent alaposan elkeverünk és 10 percig állni hagyjuk.
8. A masszából gombócokat formázunk, amiket beleteszünk a zsírba, és laposra nyomunk, majd mindkét oldalukat barnára sütjük.
9. Ha minden gombóccal készen vagyunk, egy nagy serpenyőbe tesszük a visszamaradt sütőzsiradékot, felöntjük levessel, és ebben a lében a lapos gombócokat 10 percig főni hagyjuk, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni.
Nagyon finoman nez ki!
VálaszTörlés