Amikor először tálaltak nekem Ausztriában bécsi szeletet, kicsit meglepődtem, hiszen én otthon mindenféle körettel ettem (nagyrészt krumplipürével), itt viszont az autentikus bécsi szelet közel sem úgy néz ki, mint az otthoni rántott hús: citrom levét csepegtetik rá, valamint krumplisalátával és vörösáfonya lekvárral eszik. Holtáig tanul az ember... :)
Hozzávalók:
személyenként egy szelet rántott húsnak való pulykahús (eredetileg borjú kellene hozzá, de a pulykát sokkal könnyebb beszerezni)
2-3 krumpli fejenként
fél vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
cukor
só
őrölt fekete bors
marhahúsleves
egy tk dijoni mustár
fehérborecet
olaj
a panírhoz: liszt, tojás, tej, zsemlemorzsa
citrom
vörösáfonya lekvár
1. A krumplit 20-30 perc alatt készre főzzük.
Közben elkészítjük a dresszinget:
2. Kevés vizet egy serpenyőben elkezdünk melegíteni, és ha már langyos, akkor az apróra vágott vöröshagymát beledobjuk, tovább melegítjük, ez elveszi a hagyma erejét.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk a mustárt.
5. Egy kevés marhahúslevest öntünk hozzá (egy deci bőven elég).
6. 1 rész ecetet, 2 rész olajat keverünk hozzá.
7. A kész krumplikat még melegen meghámozzuk, keresztben felszeleteljük, a dreszsinggel jól elkeverjük és állni hagyjuk. Tálalás előtt friss, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Fontos, hogy egy fél órát legalább hagyjuk állni a krumplit a szószban, úgy érnek össze az ízek.
8. A húsokat klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
9. Panírozzuk: liszt, tojás (egy kis tejjel), zsemlemorzsa.
10. A húsokat vaj-olaj keverékben (egy rész olajhoz egy rész vajat adunk, hagyjuk a vajat elolvadni benne) aranybarnára sütjük. Fontos: amikor a vajat hozzáadtuk az olajhoz, várjuk meg, míg a fehér vajhab elpárolog, utána süthetünk.
11. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a maradék zsiradékot a húsokról.
12. Citrommal és lekvárral tálaljuk.
személyenként egy szelet rántott húsnak való pulykahús (eredetileg borjú kellene hozzá, de a pulykát sokkal könnyebb beszerezni)
2-3 krumpli fejenként
fél vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
cukor
só
őrölt fekete bors
marhahúsleves
egy tk dijoni mustár
fehérborecet
olaj
a panírhoz: liszt, tojás, tej, zsemlemorzsa
citrom
vörösáfonya lekvár
1. A krumplit 20-30 perc alatt készre főzzük.
Közben elkészítjük a dresszinget:
2. Kevés vizet egy serpenyőben elkezdünk melegíteni, és ha már langyos, akkor az apróra vágott vöröshagymát beledobjuk, tovább melegítjük, ez elveszi a hagyma erejét.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk a mustárt.
5. Egy kevés marhahúslevest öntünk hozzá (egy deci bőven elég).
6. 1 rész ecetet, 2 rész olajat keverünk hozzá.
7. A kész krumplikat még melegen meghámozzuk, keresztben felszeleteljük, a dreszsinggel jól elkeverjük és állni hagyjuk. Tálalás előtt friss, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Fontos, hogy egy fél órát legalább hagyjuk állni a krumplit a szószban, úgy érnek össze az ízek.
8. A húsokat klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
9. Panírozzuk: liszt, tojás (egy kis tejjel), zsemlemorzsa.
10. A húsokat vaj-olaj keverékben (egy rész olajhoz egy rész vajat adunk, hagyjuk a vajat elolvadni benne) aranybarnára sütjük. Fontos: amikor a vajat hozzáadtuk az olajhoz, várjuk meg, míg a fehér vajhab elpárolog, utána süthetünk.
11. Konyhai papírtörlővel felitatjuk a maradék zsiradékot a húsokról.
12. Citrommal és lekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése