2010. november 5., péntek

Gesztenyekrémleves

Elérkezett a forraltborozás és sült gesztenye-majszolás időszaka. A legjobb ebben, hogy (a sok okos szerint) ezt nyugodt szívvel akár este is megtehetjük, mert a gesztenye nemcsak egészséges, de nem is hízlal, csak laktat. Jót tesz az idegeknek, energiával tölt fel egy kemény nap után, és kifejezetten ajánlott operációt követően, amikor a testnek regenerációra van szüksége. Könnyen emészthető, és tele van azokkal az aminosavakkal, amelyekből szervezetünk a szerotonin boldogsághormont állítja elő. A sok húst fogyasztóknak is ajánlott, mert lúgosító hatása miatt helyreállítja a gyomor egyensúlyát.

Hozzávalók:

fél vöröshagyma
vaj
1 dl fehérbor
100 g hámozott, főtt gesztenye

őrölt feketebors
1 adag marhahúsleves fejenként
125 ml tejszín

1. A vöröshagymát apróra vágjuk és vajon megpirítjuk.
2. Fehérborral felöntjük.
3. Hozzáadjuk a gesztenyét és lassan főzzük.
4. A levessel felöntjük, kevergetjük.
5. Sózzuk, borsozzuk.
6. Hozzáöntjük a tejszínt és egy botmixerrel krémesítjük.
7. Előmelegített tányérban tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése