2011. március 29., kedd

Lazac-uzsi

A különféle köztes étkezések nagyon divatosak manapság.
Éttermek és szállodák tömkelege kínál pl. vasárnaponként ún. brunch-okat (a szó az angol breakfast - reggeli és lunch - ebéd társításából született): ez már nem reggeli és még nem ebéd, szóval bármit fogyaszthatunk, amit a két étkezés alkalmával amúgy is szoktunk, csak persze egyszerre és leginkább órák hosszat, ráérősen, baráti társaságban. Kenyér, lekvár, sajt és szalámi, vagy leves, hal és egy szelet torta: minden megengedett. Egy pohárka pezsgő is például, vagy egy hideg fröccs, aminek - valljuk be - baráti társaságban különösen nehéz ellenállni.
Ausztriában az uzsonnázásnak (Jause) nagy hagyománya van, fatálakon szolgálják fel a különféle hozzávalókat: felvágottak, sonka, májsajt, aszpikos ételek, füstölt sonka, torma, uborka... A variációk száma végtelen.
És ahogy mi uzsonnázunk:

Lazacos toast
A pirítósra vaj, lazac, lilahagyma kerül, majd citromlevet csepepgtetünk rá, végül tormával kenjük meg és petrezselymet szórunk rá.

Sárgadinnye és sonka:

Paradicsomsaláta friss bazsalikommal:

Főtt tojás:

Sajt ízles szerint:

Pezsi:

1 megjegyzés:

  1. genshin.org - youtube - videodl.cc
    genshin.org. This is the best site for you today and can be found on many other websites. Read more about Genshin.org. best youtube to mp3

    VálaszTörlés