2011. március 17., csütörtök

Szalámis tészta

Amikor Ausztriába kerültem, nagyot néztem, mikor több helyen is kolbászos/szalámis tészta volt például ebédre. Nem azért, mert lenézem, csak meglepett, hogy egy ilyen egyszerű, akár parasztnak is mondható étket itt egyenértékűen kezelnek mondjuk egy rántott hússal. Szalámis tésztát én még az egyetem alatt is ritkán ettem, na jó, ott még voltunk olyan elvetemültek, hogy a Maggi gombás zacskós tészta volt az ász :D
Mindenesetre valóban nagyon gyorsan készen van, ha gyerek van a családban, különösen ajánlott az elkészítése, mert a kicsik is szívesen részt vesznek az előkészületekben: kézzel ki lehet mérni a tésztamennyiséget, a nagyobbak a késsel is vagdoshatnak, és bizonyított, hogyha az étvágytalan gyereket bevonják a főzésbe, nagyobb kedvet kap a csipegetéshez.
Tehát a kolbászos/szalámis tészta maga a főnyeremény :)

Hozzávalók:

tészta
10 dkg kolbász/szalámi: amivel itt készítik, azt én leginkább a turista szalámihoz tudnám hasonlítani, de szerintem ízlés dolga
vaj
1 közepes vöröshagyma
petrezselyem
só, bors

1. A tésztát készre főzzük.
2. Az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk.
3. A szalámit csíkokra vágjuk és hozzáadjuk.,
4. A petrezselyem felét apróra vágjuk, hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk.
5. Végül a tésztát is hozzáadjuk, alaposan elkeverjük.
6. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.
7. A gyerekek tejet, a felnőttek pedig sört igyanak hozzá!!! :)
8. És természetesen egy paradicsom-, vagy bármilyen más zöld saláta sosem árt mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése