2011. március 17., csütörtök

Paprikakrémleves

Meteorológiailag már március elsején elkezdődött, csillagászatilag viszont csak jövő héten fog. Tavasz.

Lassan elpakolhatjuk a téli kabátokat és a hóláncokat, kirándulhatunk a szabadban szánkózás helyett, hogy elfelejtsük a tavaszi fáradságot, és természetesen az étkezési szokásaink is gyökeresen megváltoznak.
Nemsokára tavaszi zöldségek és gyümölcsök kerülnek az asztalra: karalábé, retek, spárga, medvehagyma, spenót, és persze a friss, illatos, hazai eper. a szervezetünk sem kíván már nyomós ételeket, mint télen, talán leadjuk a felszedett kilókat, hogyha rántott hús helyett néha friss halat eszünk. De azért egy fröccs amellett is elfér majd!

Mielőtt végleg beköszöntene a jó idő és a teraszon reggelizhetünk vagy a parkban uzsonnázhatunk egy pléden, jöjjön az utolsó igazán téli receptünk, amivel remélhetőleg el is búcsúztatjuk a zord időjárást.

Hozzávalók:

1 sárga kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
száraz fehérbor
só, bors
fél liter marhahúsleves
100 ml tejszín

1. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, olajon megpirítjuk.
2. A paprikát is feldaraboljuk, hozzáadjuk.
3. Felöntjük kevés fehérborral.
4. Megvárjuk, míg az alkohol elpárolog.
5. Fűszerezzük.
6. Az egészet egy mixerrel alaposan átkeverjük.
7. Visszaöntjük a lábasba, felölntjük a tejszínnel, és még egyszer felforraljuk, hogy a markáns tejszíníz eltűnjön.
8. Snidlinggel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése