Programajánló:
A Hungarikum Fesztivált negyedik alkalommal, 2011. augusztus 11-14. között rendezik meg Szegeden, a város több pontján.
A fesztivál célja, hogy az országban megtalálható minőségi magyar termékeket, szolgáltatásokat bemutassa a hazai és külföldi érdeklődőknek egyaránt. Azáltal, hogy bemutatásra kerülnek a híres magyar termékek és jellegzetességek, a gasztronómia, a népművészet, a kultúra, a mezőgazdaság és az állattenyésztés világából, a fesztivál nagyon sokrétű. A kiállítók között nemcsak szegedi vagy dél-alföldi cégek képviseltetik magukat, hanem az ország egész területéről érkeznek vállalkozók, akik megismertetik szolgáltatásaikat az érdeklődőkkel. A gasztronómiai élvezetek mellett a fesztiválon színvonalas előadásokkal, népzenével, magyar nótával, operettel, kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő bemutatókkal várjuk az érdeklődőket.
Tavaly az egyik legnagyobb sikert az őshonos magyar kutyafajták bemutatója aratta. A szegedi Széchenyi téren kaptak bemutatkozási lehetőséget a gasztronómia kiállítói. A belváros több éttermében a vendégeknek lehetősége nyílt megkóstolni a szürke marhából, mangalicából, libamájból, szarvasgombából készült ételeket. A Szegedi Vadasparkban bemutattuk a magyar állattenyésztés sajátosságait. A Móra Ferenc Múzeumban, a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumban, a Szent István téri víztoronyban (szikvíz), a Szőregi Rózsa Múzeumban a „Szegedikumok” tárgyiasult eszközeit láthatták a fesztivál vendégei. A Somogyi-könyvtárban a Hungarikumokról szóló könyvek, ritkaságok kiállítását tekinthették meg.
Ezen a nyáron is magyar, minőségi termékeknek, szolgáltatásoknak biztosítunk lehetőséget a bemutatkozásra.
A fesztivál kísérőprogramjaként már szervezés alatt áll egy konferencia „Hungarikumok a Dél-Alföldön” címmel.
Ehhez kapcsolódóan jöjjön egy paprikás csirke recept cecei paprikával :D
A Hungarikum Fesztivált negyedik alkalommal, 2011. augusztus 11-14. között rendezik meg Szegeden, a város több pontján.
A fesztivál célja, hogy az országban megtalálható minőségi magyar termékeket, szolgáltatásokat bemutassa a hazai és külföldi érdeklődőknek egyaránt. Azáltal, hogy bemutatásra kerülnek a híres magyar termékek és jellegzetességek, a gasztronómia, a népművészet, a kultúra, a mezőgazdaság és az állattenyésztés világából, a fesztivál nagyon sokrétű. A kiállítók között nemcsak szegedi vagy dél-alföldi cégek képviseltetik magukat, hanem az ország egész területéről érkeznek vállalkozók, akik megismertetik szolgáltatásaikat az érdeklődőkkel. A gasztronómiai élvezetek mellett a fesztiválon színvonalas előadásokkal, népzenével, magyar nótával, operettel, kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő bemutatókkal várjuk az érdeklődőket.
Tavaly az egyik legnagyobb sikert az őshonos magyar kutyafajták bemutatója aratta. A szegedi Széchenyi téren kaptak bemutatkozási lehetőséget a gasztronómia kiállítói. A belváros több éttermében a vendégeknek lehetősége nyílt megkóstolni a szürke marhából, mangalicából, libamájból, szarvasgombából készült ételeket. A Szegedi Vadasparkban bemutattuk a magyar állattenyésztés sajátosságait. A Móra Ferenc Múzeumban, a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumban, a Szent István téri víztoronyban (szikvíz), a Szőregi Rózsa Múzeumban a „Szegedikumok” tárgyiasult eszközeit láthatták a fesztivál vendégei. A Somogyi-könyvtárban a Hungarikumokról szóló könyvek, ritkaságok kiállítását tekinthették meg.
Ezen a nyáron is magyar, minőségi termékeknek, szolgáltatásoknak biztosítunk lehetőséget a bemutatkozásra.
A fesztivál kísérőprogramjaként már szervezés alatt áll egy konferencia „Hungarikumok a Dél-Alföldön” címmel.
Ehhez kapcsolódóan jöjjön egy paprikás csirke recept cecei paprikával :D
Hozzávalók 4 személyre:
1 csirke
fél liter leves
2 vöröshagyma
olaj
3/4 pohár tejföl
2 ek ecet
só, bors
3 babérlevél
1 tk kömény
1 tk majoránna
2 gerezd fokhagyma
(chili)
2 ek édes, őrölt pirospaprika
1 ek paradicsomszósz
fél citrom reszelt héja
1. A csirkét feldaraboljuk és leszedjük a bőrt.
2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, az apróra vágott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk.
3. A paradicsomszószt hozzáadjuk és tovább pirítjuk.
4. Redukáljuk a hőmérsékletet és beleszórjuk a pirospaprikát.
5. Folyamatosan hozzáadagoljuk a levest és hagyjuk, hogy főni kezdjen.
6. A fűszereket, a feldarabolt fokhagymát, ecetet és fél citrom levét hozzáadjuk, 20 percig főzzük.
7. Hozzáadjuk a csirkedarabokat, 1 órán át fedetlenül pároljuk. Ne használjunk túl nagy lábast, a húsdarabokat egyenletesen lepje el a szósz!
8. A tejfölt egy kis tálban keverjük össze 3-4 kanálka szósszal, és öntsük a húshoz. Hagyjuk kicsit összeérni, sózzuk, borsozzuk.
9. Tésztával, nokedlivel,gombóccal, sós burgonyával stb. tálaljuk.
2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, az apróra vágott vöröshagymát aranybarnára pirítjuk.
3. A paradicsomszószt hozzáadjuk és tovább pirítjuk.
4. Redukáljuk a hőmérsékletet és beleszórjuk a pirospaprikát.
5. Folyamatosan hozzáadagoljuk a levest és hagyjuk, hogy főni kezdjen.
6. A fűszereket, a feldarabolt fokhagymát, ecetet és fél citrom levét hozzáadjuk, 20 percig főzzük.
7. Hozzáadjuk a csirkedarabokat, 1 órán át fedetlenül pároljuk. Ne használjunk túl nagy lábast, a húsdarabokat egyenletesen lepje el a szósz!
8. A tejfölt egy kis tálban keverjük össze 3-4 kanálka szósszal, és öntsük a húshoz. Hagyjuk kicsit összeérni, sózzuk, borsozzuk.
9. Tésztával, nokedlivel,gombóccal, sós burgonyával stb. tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése