Ma már az egészséges étkezés elkötelezett hívei ugyanúgy odafigyelnek arra, hogy kedvenc ételeiket megbízható, minőségi alapanyagokból készítsék, mint az igényes ínyencek. Ők valóban garantált termékeket szeretnének vásárolni, és joggal várják el, hogy a magas minőségi követelmények minden étel esetén ugyanúgy érvényesüljenek. Azonban nem könnyű eligazodni az üzletláncok polcain sorakozó külföldi és magyar áruk rengetegében.
A tájékozódás elősegítése és a növekvő igény a hazai, ellenőrzött termékek iránt szükségessé tette, hogy a magyarországi húsok megkülönböztető emblémával jelölve kerüljenek a boltokba. Magyarországon az ellenőrzött összetételű, sertés tőkehúsokat, bőrös félsertéseket és darabolt húskészítményeket a Minőségi Magyar Sertéshús Védjegy teszi jól azonosíthatóvá. A védjeggyel ellátott magyar származású húskészítmények garantáltan antibiotikum-, hozamfokozó-, és hormonkezelés mentesek, továbbá a minőségi, génmódosítatlan takarmánynak köszönhetően ízük is finomabb.
A védjegyes magyar sertéshús alacsony telített zsírtartalma és magas telítetlen zsírszintje, valamint alacsony foszfortartalma miatt rendkívül egészséges alapanyaga lehet a hagyományos magyaros és reformételnek egyaránt. Sőt, a hiedelmekkel ellentétben egy szelet grillezett sertéshúst salátával körítve akár könnyű ételként is fogyaszthatunk.
Az MMS védjegy csak szigorú szakmai vizsgálatot követően kerülhet a sertéshúsárukra, így tökéletesen biztosak lehetünk a termékek első osztályú minőségében és hazai származásában.(Forrás)
A tájékozódás elősegítése és a növekvő igény a hazai, ellenőrzött termékek iránt szükségessé tette, hogy a magyarországi húsok megkülönböztető emblémával jelölve kerüljenek a boltokba. Magyarországon az ellenőrzött összetételű, sertés tőkehúsokat, bőrös félsertéseket és darabolt húskészítményeket a Minőségi Magyar Sertéshús Védjegy teszi jól azonosíthatóvá. A védjeggyel ellátott magyar származású húskészítmények garantáltan antibiotikum-, hozamfokozó-, és hormonkezelés mentesek, továbbá a minőségi, génmódosítatlan takarmánynak köszönhetően ízük is finomabb.
A védjegyes magyar sertéshús alacsony telített zsírtartalma és magas telítetlen zsírszintje, valamint alacsony foszfortartalma miatt rendkívül egészséges alapanyaga lehet a hagyományos magyaros és reformételnek egyaránt. Sőt, a hiedelmekkel ellentétben egy szelet grillezett sertéshúst salátával körítve akár könnyű ételként is fogyaszthatunk.
Az MMS védjegy csak szigorú szakmai vizsgálatot követően kerülhet a sertéshúsárukra, így tökéletesen biztosak lehetünk a termékek első osztályú minőségében és hazai származásában.(Forrás)
Hozzávalók 2 személyre:
sertéskaraj
2-3 szem közepes burgonya fejenként
1 csokor petrezselyem
2 dl marhahúsleves
olaj
vaj
só, feketebors
1. A burgonyát meghámozzuk, negyedeljük és 20 percig főzzük.
2. A karajt oldalanként kb. 4 percig olajban sütjük (10 fokozatból 7-esen), majd kivesszük és a visszamardt zsiradékhoz friss, apróra vágott petrezselymet adunk, jól átforgatjuk. Ezzel kész a szósz is.
3. A burgonyát egy serpenyőben vajon és jó sok apróra vágott petrezselymen egyszer átforgatjuk.
4. A karajt a szósszal és a burgonyával, előmelegített tányérokon tálaljuk.
5. Ízlés szerint salátát fogyaszthatunk hozzá.
2-3 szem közepes burgonya fejenként
1 csokor petrezselyem
2 dl marhahúsleves
olaj
vaj
só, feketebors
1. A burgonyát meghámozzuk, negyedeljük és 20 percig főzzük.
2. A karajt oldalanként kb. 4 percig olajban sütjük (10 fokozatból 7-esen), majd kivesszük és a visszamardt zsiradékhoz friss, apróra vágott petrezselymet adunk, jól átforgatjuk. Ezzel kész a szósz is.
3. A burgonyát egy serpenyőben vajon és jó sok apróra vágott petrezselymen egyszer átforgatjuk.
4. A karajt a szósszal és a burgonyával, előmelegített tányérokon tálaljuk.
5. Ízlés szerint salátát fogyaszthatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése