Eckart Witzigmann, az évszázad szakácsa szerint a paprikás krumpli csak disznózsírral elkészítve az igazi. Mi nem használunk semmihez sem zsírt, és nem hiszem, hogy ez sokat rontana az ízeken.
Ami a kalóriákat illeti, a krumpli miatt nem igazán kell aggódni: 100 gramm burgonya "csak" 85 kalóriát tartalmaz, ezzel szemben 100 gramm kenyér 250-et, 100 gramm rizs pedig 370-et... A burgonya a kevéske kalória mellett gazdag A és C-vitaminban, káliumban, fehérjetartalma pedig a tojáséval egyenértékű. Mellesleg pedig ízletes is :D
Hozzávalók:
burgonya és kolbász 1-1 arányban
1 közepes vöröshagyma fejenként
1 ek. paradicsomvelő (otthon is elkészíthető, de jó a bolti is)
olaj
1 liter marhahúsleves (lefagyasztott alaplé, vagy ha az nincs, akkor megteszi a kocka is)
(friss) kakukkfű
fél chili
3 ek. őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 tk. kömény (egész)
1 piros kaliforniai paprika
só, őrölt feketebors
1. Felmelegítjük az olajat.
2. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon.
3. A kockára vágott piros kaliforniai paprikát hozzáadjuk, elkeverjük, pirítjuk.
4. A paradicsomvelőt is hozzáadjuk, elkeverjük és az edényt levesszük a tűzről.
5. Beleszórjuk a pirospaprikát és az egészet elkeverjük.
6. A marhahúslevessel felöntjük a keveréket és fél óráig hagyjuk főni.
7. Hozzáadjuk a fűszereket (kömény, chili, babérlevél, kakukkfű, fokhagyma) és főzzük tovább.
8. A feldarabolt kolbászt és krumplit hozzáadjuk, fél óráig főni hagyjuk.
9. A paprikás krumplihoz általában zöld salátát eszünk, és egy sör (vagy egy jo pálinka) is lecsúszhat mellé :)
Ami a kalóriákat illeti, a krumpli miatt nem igazán kell aggódni: 100 gramm burgonya "csak" 85 kalóriát tartalmaz, ezzel szemben 100 gramm kenyér 250-et, 100 gramm rizs pedig 370-et... A burgonya a kevéske kalória mellett gazdag A és C-vitaminban, káliumban, fehérjetartalma pedig a tojáséval egyenértékű. Mellesleg pedig ízletes is :D
Hozzávalók:
burgonya és kolbász 1-1 arányban
1 közepes vöröshagyma fejenként
1 ek. paradicsomvelő (otthon is elkészíthető, de jó a bolti is)
olaj
1 liter marhahúsleves (lefagyasztott alaplé, vagy ha az nincs, akkor megteszi a kocka is)
(friss) kakukkfű
fél chili
3 ek. őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 tk. kömény (egész)
1 piros kaliforniai paprika
só, őrölt feketebors
1. Felmelegítjük az olajat.
2. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon.
3. A kockára vágott piros kaliforniai paprikát hozzáadjuk, elkeverjük, pirítjuk.
4. A paradicsomvelőt is hozzáadjuk, elkeverjük és az edényt levesszük a tűzről.
5. Beleszórjuk a pirospaprikát és az egészet elkeverjük.
6. A marhahúslevessel felöntjük a keveréket és fél óráig hagyjuk főni.
7. Hozzáadjuk a fűszereket (kömény, chili, babérlevél, kakukkfű, fokhagyma) és főzzük tovább.
8. A feldarabolt kolbászt és krumplit hozzáadjuk, fél óráig főni hagyjuk.
9. A paprikás krumplihoz általában zöld salátát eszünk, és egy sör (vagy egy jo pálinka) is lecsúszhat mellé :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése