Belgrád a világjáróknak, vízilabda és tenisz a sportrajongóknak, Emir Kusturica a mozibuziknak, Goran Bregović a füleknek, Boban Marković a táncos lábúaknak és rizseshús az ínyenceknek!
Hozzávalók:
10 dkg rizs fejenként (két felnőttnek egy kávéscsészényi)
10-15 dkg marhabélszín fejenként
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
2-3 ek. paradicsomvelő (otthon is elkészíthető, de persze ha nincs, jó a bolti is)
2 csésze marhahúsleves (nekünk mindig van lefagyasztva alaplé, és hamarosan jövök a recepttel is, szerintem érdemes így csinálni, csak elő lehet kapni a fagyasztóból, de ha nincs kéznél, akkor megteszi a kocka is)
olaj
parmezán
petrezselyem
10 dkg rizs fejenként (két felnőttnek egy kávéscsészényi)
10-15 dkg marhabélszín fejenként
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
2-3 ek. paradicsomvelő (otthon is elkészíthető, de persze ha nincs, jó a bolti is)
2 csésze marhahúsleves (nekünk mindig van lefagyasztva alaplé, és hamarosan jövök a recepttel is, szerintem érdemes így csinálni, csak elő lehet kapni a fagyasztóból, de ha nincs kéznél, akkor megteszi a kocka is)
olaj
parmezán
petrezselyem
1. A vöröshagymát feldaraboljuk, és a hosszában felszeletelt hússal olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. Levesszük az edényt a tűzről.
3. Hozzáadjuk a paprikaport és jól átkeverjük.
4. A paradicsomvelőt is hozzáadjuk, megint csak elkeverjük.
5. Felöntjük a levessel.
6. A csíkokra vágott kaliforniai paprikát hozzáadjuk.
7. Most jöhet a rizs és az újabb alapos átkeverés.
8. 20 percig kis lángon lefedve készre főzzük.
9. Friss, reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat!!! :)
2. Levesszük az edényt a tűzről.
3. Hozzáadjuk a paprikaport és jól átkeverjük.
4. A paradicsomvelőt is hozzáadjuk, megint csak elkeverjük.
5. Felöntjük a levessel.
6. A csíkokra vágott kaliforniai paprikát hozzáadjuk.
7. Most jöhet a rizs és az újabb alapos átkeverés.
8. 20 percig kis lángon lefedve készre főzzük.
9. Friss, reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Jó étvágyat!!! :)
TIPP: Ha több személyre készítjük az ételt, akkor a húst érdemes több kisebb adagban pirítani, és a kész adagot mindig félretenni egy tányérba, így a a serpenyő nem hűl ki, amikor hirtelen nagy adag húst beleteszünk.
Ha a hús fő, és nem pirul, akkor hamar elveszíti a szaftját és kiszárad, ezért figyeljünk oda, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet. Inkább lassan, de biztosan :)
Ha a hús fő, és nem pirul, akkor hamar elveszíti a szaftját és kiszárad, ezért figyeljünk oda, hogy ne legyen túl magas a hőmérséklet. Inkább lassan, de biztosan :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése