Egy jó tyúkhúsleves sok mindenre gyógyír lehet: télen felmelegíti az összefagyott lelkeket, használ a megfázás ellen és másnaposan is szívesen kortyolgatja az ember. Emellett Brazíliától Kínáig, Olaszországtól Indonéziáig ismert és kedvelt étel, Franciaországban pl. nemzeti eledelnek számít (poule au pot). Egységes recept nem igazán létezik, minden nemzet hozzáteszi a saját, jellegzetes hozzávalóit: zöldségfélék ízlés szerint, tejszín, rizs, tészta, tojás, curry, ginzeng vagy mandula.
A hús teklintetében a jó minőségre kell mindössze figyelni, különben az elkészítés kezdőknek sem okozhat gondot.
Hozzávalók:
30 dkg tyúk fejenként (csontostul)
1-2 paradicsom, burgonya és sárgarépa fejenként
1 szár újhagyma
1 karalábé
1 köteg petrezselyem
só, őrölt feketebors
1. A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, 20 percig hagyjuk lobogni.
2. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk, további 30 percig főzzük.
3. Sózzuk, borsozzuk és egy kis maradék friss petrezselyemmel szervírozzuk. Minél több friss zöldséget teszünk bele főzés közben (ízlés szerint akár fehérrépát, zellert, borókabogyót, lestyánt, borsót, stb.), annál intenzívebb ízt érhetünk el, és nem lesz szükség levesporos rásegítésre :)
(Kicsit OFF: többen kérdezték már a német verzió kapcsán, hogy honnan töltöm le a receptekhez a képeket... A válasz: nincsenek lopott képek, mindegyiket én készítem, ha pedig olyan témáról van szó, amihez szükséges letöltött kép, azt biztosan lehivatkozom.)
A hús teklintetében a jó minőségre kell mindössze figyelni, különben az elkészítés kezdőknek sem okozhat gondot.
Hozzávalók:
30 dkg tyúk fejenként (csontostul)
1-2 paradicsom, burgonya és sárgarépa fejenként
1 szár újhagyma
1 karalábé
1 köteg petrezselyem
só, őrölt feketebors
1. A tyúkot hideg vízben feltesszük főni, 20 percig hagyjuk lobogni.
2. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk, további 30 percig főzzük.
3. Sózzuk, borsozzuk és egy kis maradék friss petrezselyemmel szervírozzuk. Minél több friss zöldséget teszünk bele főzés közben (ízlés szerint akár fehérrépát, zellert, borókabogyót, lestyánt, borsót, stb.), annál intenzívebb ízt érhetünk el, és nem lesz szükség levesporos rásegítésre :)
(Kicsit OFF: többen kérdezték már a német verzió kapcsán, hogy honnan töltöm le a receptekhez a képeket... A válasz: nincsenek lopott képek, mindegyiket én készítem, ha pedig olyan témáról van szó, amihez szükséges letöltött kép, azt biztosan lehivatkozom.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése