2010. október 31., vasárnap

Sült csirke

Mi van akkor, ha az emberhez hirtelen beállít egy sereg éhes rokon vagy vendég, és gyorsan kell valami táplálót az asztalra varázsolni úgy, hogy közben ne kelljen a fazék mellett strázsálni...
Erre is van megoldás a sült csirke "személyében", ami még a gyerekeknek is örömöt fog okozni: a legjobb, ha kézzel esszük a combokat, szárnyakat.

Hozzávalók:

csirkecomb, csirkeszárny éhségtől függően adagolva
fejenként 1-2 darab sárgarépa és burgonya

őrölt fekete bors
szárnyasfűszer
olívaolaj

1. A combokat, szárnyakat sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
2. Meghámozzuk a burgonyát, és azonos nagyságú darabokra vagdossuk.
3. A sárgarépával is ugyanígy teszünk.
4. Sütőlapra tesszük és olívaolajjal meglocsoljuk.
5. A húsok nagyságától függően 45-60 percig 160 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése