10 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
9 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
8 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
7 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
6 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
5 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
4 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
3 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
2 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
1 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, megkérdezte tőle: HÁT A TÖBBIEK?
:O
hát az úgy volt, hogy: 10 kicsi fasírozott hazafele masírozott...
:D oké, befejeztem a fárasztást, jöjjön a recept!!!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
vaj
1 csokor petrezselyem
majoránna (ha lehet, akkor friss)
1 dl tej
2 tojás
50 g száraz zsemlekocka
fél kg darált hús
fél szár póréhagyma
2 nagy sárgarépa
cukor
2 dl marhahúsleves
egy kk mustár
só, bors
1. A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, olajban pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a majorannát is, természetesen apróra vágva.
3. Egy külön edényben felmelegítjük a tejet, beleütjük a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
4. Egy nagy tálba beleöntjük a zsemlekockákat, és felöntjük a tej-tojás keverékkel. Várunk, míg a zsemle felszívja a nedvességet.
5. A megpirított hagymát és petrezselymet, a mustárt és a húst is hozzáadjuk, alaposan összekeverjük.
6. A masszát pihentetjük.
Közben:
7. A póréhagymát félbevágjuk, majd felaprítjuk és kevés vajon megforgatjuk.
8. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és hagymához adjuk.
9. Kevés cukrot adunk hozzá, hagyjuk 2 percig karamellizálódni.
10. Marhahúslevessel felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
11. Lefedve, kis lángon, 20 percig főzzük.
12. Egy serpenyőbe olajat és vajat teszünk, ésa pihenni hagyott masszából fasírozottakat formázunk. Lassan készre sütjük (7-es fokozaton a 10-ből).
13. A végén a póréhagyma-sárgarépa körethez apróra vágott friss petrezselymet keverünk.
14. Ennyi lett volna!
TIPP: A fasírozott különféle köretekkel variálható, a mi kedvecünk a hagyma-répa mellett a krumpli-uborka-kapor saláta. Nyammmmm...
9 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
8 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
7 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
6 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
5 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
4 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
3 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
2 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, bekapott 1et hamm!
1 kicsi fasírozott hazafele masírozott, arra ment a medve, megkérdezte tőle: HÁT A TÖBBIEK?
:O
hát az úgy volt, hogy: 10 kicsi fasírozott hazafele masírozott...
:D oké, befejeztem a fárasztást, jöjjön a recept!!!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
vaj
1 csokor petrezselyem
majoránna (ha lehet, akkor friss)
1 dl tej
2 tojás
50 g száraz zsemlekocka
fél kg darált hús
fél szár póréhagyma
2 nagy sárgarépa
cukor
2 dl marhahúsleves
egy kk mustár
só, bors
1. A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, olajban pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a majorannát is, természetesen apróra vágva.
3. Egy külön edényben felmelegítjük a tejet, beleütjük a 2 tojást, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
4. Egy nagy tálba beleöntjük a zsemlekockákat, és felöntjük a tej-tojás keverékkel. Várunk, míg a zsemle felszívja a nedvességet.
5. A megpirított hagymát és petrezselymet, a mustárt és a húst is hozzáadjuk, alaposan összekeverjük.
6. A masszát pihentetjük.
Közben:
7. A póréhagymát félbevágjuk, majd felaprítjuk és kevés vajon megforgatjuk.
8. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és hagymához adjuk.
9. Kevés cukrot adunk hozzá, hagyjuk 2 percig karamellizálódni.
10. Marhahúslevessel felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
11. Lefedve, kis lángon, 20 percig főzzük.
12. Egy serpenyőbe olajat és vajat teszünk, ésa pihenni hagyott masszából fasírozottakat formázunk. Lassan készre sütjük (7-es fokozaton a 10-ből).
13. A végén a póréhagyma-sárgarépa körethez apróra vágott friss petrezselymet keverünk.
14. Ennyi lett volna!
TIPP: A fasírozott különféle köretekkel variálható, a mi kedvecünk a hagyma-répa mellett a krumpli-uborka-kapor saláta. Nyammmmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése